Shopping Cart
Delivery Icon 999.00KR mangler for gratis frakt

Ingen produkter i handlekurven.

Safety Payments Icon GARANTERT SIKKER TRANSAKSJON

9 grunner til at du ikke går ned i vekt på Keto

Du har prøvd å gå ned i vekt på keto, men det skjer bare ikke. Du kuttet ut sukker, stivelsesholdige karbohydrater, inkluderte mer grønnsaker og sunt fett i kostholdet ditt – men du har ikke gått ned et eneste kilo.

Husk: IKKE bli motløs. Dette er ikke tiden for panikk – kanskje det eneste du trenger å gjøre er å implementere små endringer i kostholdet ditt og justere kroppen din til å ta i bruk fett og ketoner som drivstoff, i stedet for å bruke glukose fra karbohydrater.

Som en nyttig påminnelse bør dine ketogene diettmakroer være:

 • 70-80 % av kaloriene kommer fra fett
 • 20-25% av kaloriene fra protein
 • 5-10 % av kaloriene kommer fra karbohydrater

Dessuten: Du bør spise mellom 20 g til 50 g netto karbohydrater per dag. For de som nettopp har startet sin ketogene diettreise, prøv å følge Standard Ketogenic Diet (SKD) -protokollen og hold deg mellom 20-30g netto karbohydrater og se hvordan dette utvalget fungerer for deg.

1. Du er faktisk ikke i ketose.

Etter noen uker med å følge keto-dietten, kan du tro at du er i ketose. Men hvis du ikke går ned i vekt eller når målene du har satt deg, er sjansen stor for at du tar feil.

Å sjekke kroppen din og måle nivået av ketoner den produserer er den desidert mest nøyaktige metoden for å avgjøre om du brenner fett for drivstoff, i stedet for glukose. Du har kanskje sett andre si at de “bare vet” når kroppen deres produserer ketoner, men mesteparten av tiden kommer disse uttalelsene fra personer som har vært på ketogen diett over lengre tid. Ellers er det å teste ketonnivåene dine den eneste måten å vite om du er i ketose.

Det er tre måter du kan sjekke om du er i ketose :

 • Blodprøver
 • Urinstrimler
 • Pustetesting

Bortsett fra å teste for ketose, er det viktig å beregne makronæringsstoffinntaket ditt riktig. Selv den minste variasjon i dine daglige makronivåer kan påvirke kostholdet ditt negativt. Hvis du ikke bruker en vekt for å veie maten, er sjansen stor for at du spiser for mye karbohydrater og ikke følger forholdstallene dine. Ikke ta øynene opp for porsjonene dine – dette er en av de største fellene å gå i.

2. Du inntar for mye karbohydrater

Hvis du ikke sporer matinntaket ditt, kan ting som grønnsaker, meieri, kjøtt, nøtter og oljer lett øke og føre til at du overskrider de daglige grensene dine.

Tallerkenen din bør primært inneholde lavkarbo grønnsaker fra lister over mat du kan spise på keto , som asparges, agurker, avokado, zucchini, salat, spinat og andre grønne blader. Selv om korsblomstgrønnsaker anbefales på den ketogene dietten, er det lett å spise litt for mye og gå over den daglige karbohydratgrensen. Brokkoli, blomkål, rosenkål og kål er alle gode grønnsaker å implementere i det ketogene kostholdet, men det er viktig å spise dem med måte og være oppmerksom på deres høyere karbohydratantall.

Begrens også fruktinntaket. Visse frukter som blåbær eller bringebær er tillatt på den ketogene dietten, men prøv å tenke på dem som en godbit. En håndfull bringebær (100 g) er 12 g totalt karbohydrater og 5,5 g netto karbohydrater.

Velg smart.

deilige og sunne keto- og lavkarbo-snacks

3. … Eller spise for mange kalorier

For å gå ned i vekt, må du skape et kaloriunderskudd. Uansett hva slags diett du er på, vil du ikke gå ned i vekt hvis du spiser flere kalorier enn kroppen din trenger. Keto-anbefalte matvarer som kokosolje, nøtter, kjøtt og fet fisk er alle høye i fett, derfor kan overspising føre til at du overskrider kaloriinntaket.

Rask påminnelse:

 • 1g Fett = 9 Kcal
 • 1g Protein = 4kcal
 • 1g Karbohydrater = 4kcal

Det er også viktig å huske at i begynnelsen av den ketogene dietten anbefales det ikke å kutte ned på kalorier for å komme inn i ketose. Men når kroppen begynner å produsere ketoner, kan du enkelt kutte ned på kaloriene. Hvis hovedgrunnen til å gjøre den ketogene dietten er å gå ned i vekt, er det best at du spiser mellom 1200-1500 kcal per dag.

4. Spiser for mye protein

Visste du at for mye protein faktisk kan sparke deg ut av ketose? Når kroppen din fordøyer protein, omdannes en liten del av det til glukose (sukker) i en prosess som kalles glukoneogenese . I dette tilfellet vil kroppen din først tømme tilgjengelig glukose, og midlertidig glemme fettforbrenningen. Det du ønsker er åpenbart å brenne fett, ikke glukose, hvis målet ditt er å gå ned i vekt.

Dette er bare nok et eksempel som viser hvor viktig det er å telle dine daglige makroer. For mye protein vil sparke deg ut av ketose, og for lite protein vil hindre deg i å vedlikeholde musklene.

I det ketogene kostholdet bør bare 20-25 % av dine daglige kalorier komme fra protein.

5. Spiser for mye snacks

Å spise keto er ikke så vanskelig som det kan virke. Noen få mozzarellastaver her og der, eller en håndfull nøtter kan tilføre flere kalorier og karbohydrater enn du tror. Mat som fettbomber er også ganske populære, og med så mange overbærende oppskrifter på nettet er det lett å spise mer enn én.

Velg sunnere snacks, for eksempel stangselleri med guacamole, hardkokte egg med grønnsaker eller våre keto-barer . Disse vil ikke øke kaloriinntaket ditt, og de vil være mer mettende enn andre snacks.

6. Du spiser ikke næringsrik mat

Vi er sikre på at du har hørt om “skitten” keto. Ost, sikleverdig kjøtt, saus og mer ost. Alle disse matvarene er tillatt på den ketogene dietten og vil sannsynligvis få deg inn i tilstanden ketose. Men selv små porsjoner er ganske høye i kalorier.

Nøkkelen til den ketogene dietten er å spise mat som vil fylle deg og ikke bruke opp hele det daglige kaloriinntaket. Volumiøse matvarer som asparges, bladgrønnsaker, agurker og brokkoli har lite kalorier, for en relativt mettende porsjon mat.

Selv om det er visse bearbeidede og raffinerte matvarer som teknisk sett faller inn i en lavkarbo- og høyfettkategori, anbefales det at du spiser næringsrik, sunn mat som kan fylle deg over lengre tid. For eksempel vil en 500 kcal bolle med salat med bladgrønt, egg, mager kylling og linfrøolje holde deg mett i lengre tid enn en 500 kcal burger med ost.

Husk: Jo lengre utløpsdatoen er, jo mer usunn er den. Prøv å holde deg unna bearbeidet og raffinert mat.

7. Stress og mangel på søvn

Høye nivåer av stress kan stoppe fremgangen din og hindre deg i å gå ned i vekt. Forskere fant at mentalt stress spiller en rolle i dårlig søvnmønster, økt appetitt, cravings og vektøkning [ * ].

Som et svar på stressende situasjoner produserer kroppen din et hormon som kalles kortisol .

Kortisol er det viktigste stresshormonet i kroppen din og er ansvarlig for flere ting som:

 • Vedlikehold av karbohydrater, proteiner og fett i hele kroppen 
 • Øke glukose (blodsukker)
 • Regulere blodtrykket ditt
 • Reduserer betennelsen din
 • Øk energien din i stresslignende situasjoner

For mye stress og kortisolnivåer kan deregulere kroppen din og bidra til angst, muskelsvakhet, dårlig hud- og hårtilstand, samt vektøkning.

8. Du jukser

Har du sett det siste og populære keto-ordtaket? «Keto er som ekteskap – det fungerer ikke hvis du jukser» – og vi mener at denne uttalelsen er hjørnesteinen i det ketogene kostholdet. I begynnelsen av reisen din med ketose er det viktig at du motstår alle trang og trang du måtte ha. Denne perioden er dedikert til at kroppen din tilpasser seg til å bruke fett som drivstoff, i stedet for glukose. Selv den minste juksen kan avspore deg fra å nå målene dine.

Hvis du er bekymret for kommende forretningsbegivenheter eller besøk for å se familien din, husk at det kan være best hvis du ikke spiser utenfor hjemmet ditt de første ukene med keto. Ellers, hvis du virkelig må delta på et arrangement, kan du spise et ekstra måltid før du forlater huset eller velge keto-vennlig restaurantmat. Spør servitøren om de kan endre enkelte måltider for deg. Be for eksempel om en burger uten brød, eller en salat uten krutonger.

Husk: Målene dine er tilfredsstillende på lang sikt. Den informasjonskapselen du ikke kan motstå vil bare tilfredsstille deg i noen få sekunder.

9. Du har et medisinsk problem

Hvis du har gjort alt riktig, inkludert å veie maten og ikke overskride de daglige makronæringsstoffene, kan det skyldes en underliggende medisinsk tilstand som:

 • Polycystisk ovariesyndrom (PCOS)
 • Høye insulinnivåer
 • Depresjon
 • Hypotyreose

Alle disse kan bidra til vektøkning eller manglende evne til å gå ned i vekt. Hvis du lider av en medisinsk tilstand, kan det være vanskeligere for deg å oppnå de resultatene du ønsker. Imidlertid, med riktig veiledning fra medisinske fagfolk, kan det ketogene kostholdet være til fordel for deg like mye som alle andre. Ellers, hvis du har fulgt de ketogene diettreglene og du fortsatt ikke er i stand til å gå ned i vekt, kontakt legen din og utfør nødvendige laboratorietester for å finne ut om du kan ha en underliggende medisinsk tilstand.

Viktig påminnelse:

Unngå disse feilene hvis du prøver å gå ned i vekt. For noen mennesker kan det ta prøving og feiling for å finne den perfekte balansen. Men hvis du justerer kostholdet og vanene, teller makroene og lytter til tipsene vi har gitt deg, bør du gå ned i vekt på kort tid!

Sjekk ut produktene vi har valgt for deg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skriv deg på venteliste Vær blant de første som får vite så snart produktet er tilgjengelig. Legg igjen e-postadressen din nedenfor og følg med.
DEL KURVEN DIN