Shopping Cart
Delivery Icon 999.00KR mangler for gratis frakt

Ingen produkter i handlekurven.

Safety Payments Icon GARANTERT SIKKER TRANSAKSJON

Keto Spørsmål & Våre Svar

Den ketogene dietten er en diett med svært lavt karbohydratinnhold, moderat protein og høyt fettinnhold og deler mange likheter med andre dietter med lavt karbohydratinnhold, slik som Atkins. Det finnes flere forskjellige typer ketogen diett . I den vanligste versjonen av den ketogene dietten inntar individer 70-80% av daglige kalorier fra fett, 20-25% protein og 5-10% av daglige kalorier fra karbohydrater.

Det ultimate målet er å drastisk redusere karbohydratinntaket og øke forbruket av fett for å komme inn i en tilstand av ketose. På en vanlig diett får kroppen energi fra glukose. På den ketogene dietten tømmer du glykogenlagrene dine ved å begrense mengden karbohydrater du spiser i løpet av dagen. Når kroppen din ikke lenger har tilstrekkelig mengde glukose, begynner den å lete etter en annen drivstoffkilde – fett. Ved inntak brytes fettsyrene ned i leveren din for å produsere kjemiske stoffer som kalles ketoner . Ketoner brukes deretter til energi og hjelper kroppen din i ketose – en fettforbrennende, normal metabolsk tilstand.

Den ketogene dietten har en lang liste med vitenskapelig beviste fordeler og er hovedsakelig kjent for å hjelpe til med vekttap og kroppssammensetning. I tillegg forbedrer keto hjernefunksjonen din som mental klarhet og hukommelse. Den ketogene dietten er også kjent for å hjelpe visse medisinske tilstander som epilepsi, diabetes og nevrodegenerative lidelser.

Ja , keto inneholder veldig lite karbohydrater og mye fett. Hovedforskjellen ligger imidlertid i dets optimale mål – ketose . Drastisk frarøve kroppen din karbohydrater og sukker som trengs for energi, endrer stoffskiftet ditt for å få drivstoff fra fett. Mens andre lavkarbodietter kun fokuserer på å redusere det daglige karbohydratinntaket, er ketogen dietts viktigste, primære mål å gå inn i en tilstand av ketose.

Forskjellen mellom keto og lavkarbo er mengden karbohydrater som er tillatt i løpet av dagen. Du vil typisk spise 50-150g på en vanlig lavkarbodiett, mens du i løpet av de første ukene med tilpasning til den ketogene livsstilen ikke bør innta mer enn 20-30g netto karbohydrater per dag. Dessuten antyder det ideelle forholdet mellom makronæringsstoffer at 70 % av dine daglige kalorier kommer fra fett, 25 % fra protein og 5 % fra karbohydrater.

Ketose er en normal metabolsk prosess som resulterer i produksjon av stoffer som kalles ketoner . Ketogen diett er svært lav i karbohydrater, moderat i protein og høy i fett. Normalt gjør kroppen din karbohydrater til glukose som trengs for energi.

På grunn av lav tilgjengelighet av karbohydrater på den ketogene dietten, begynner kroppen din å lete etter en annen drivstoffkilde – fett. Konsumerte og lagrede fettsyrer omdannes deretter i leveren din til ketonlegemer . Dette er når kroppen din begynner å bruke ketoner som en kilde til bærekraftig energi .

Ketose har en rekke fordeler, inkludert vekttap, lavere blodsukkernivå, forbedring i kognisjon og reduksjon av symptomer ved nevrodegenerative lidelser.

Den viktigste faktoren for å oppnå ketose er å redusere karbohydratforbruket. Du må frata kroppen din glukose for å endre stoffskiftet og begynne å bruke fett som energikilde. Den generelle regelen er å kutte ned på sukker og stivelse, som brød, pasta, poteter og ris, mens du øker sunt fett som avokado, kokosolje, MCT-olje , egg, smult og talg.

For å se en fullstendig liste over hva du skal spise på keto og hva du skal unngå, se maten vår guide .En annen enkel måte å komme inn i ketose er å kutte karbohydratinntak gradvis. For eksempel kan du sette et mål for deg selv og redusere mengden forbrukte karbohydrater med 10 g per dag. På et blunk vil du finne deg selv nærmere å oppnå ønsket 20-30g netto karbohydrater per dag-retningslinje anbefalt for ketogen diett.

Ved siden av å implementere reglene for det ketogene kostholdet, er den enkleste måten å komme inn i ketose på å ta et tilskudd i form av eksogene ketoner . Eksogene ketoner hjelper kroppen din til å øke ketonproduksjonen, oppnå ketosetilstanden raskere og redusere effekten av ketoinfluensaen . Du kan også gå inn i en tilstand av ketose ved å faste. Hvis glykogenlagrene dine er fylt til sin kapasitet, kan det ta ca. 2-4 dager å nå ketose.

Mens du i løpet av denne tiden kan føle utbruddet av keto-influensasymptomer, er den eneste nøyaktige måten å sjekke om du er i en tilstand av ketose å måle nivået av ketonlegemer i blodet eller urinen. Du kan gjøre dette ved å bruke urinprøvestrimler .

Er noen ketoner i urinen din. Ketoner er stoffer som lages av leveren din når du begynner å hente energi fra en økt mengde fett i stedet for karbohydrater. Selv om blodprøver er den mest nøyaktige metoden, er den dyr og invasiv. En annen måte inkluderer å sjekke for ketoner i pusten ved å bruke en pustemåler. Imidlertid har brukere rapportert problemer og unøyaktigheter med denne tilnærmingen på grunn av dens manglende evne til å oppdage det viktigste ketonet – betahydroksybutyrat.

Det er ingen måte å vite om du er i ketose med mindre du sjekke kroppens ketonnivå. Du kan begynne å oppleve en økning i energi eller til og med se vekten din gå ned, men ingen av disse er nøyaktige og pålitelige metoder for å avgjøre om du er i tilstanden av ketose eller ikke. For mer informasjon om hvordan du vet om du produserer ketoner, les denne artikkelen .

Den ketogene dietten er et trygt og sunt ernæringsalternativ så lenge det gjøres riktig. Du har kanskje hørt om det ketogene kostholdet ved å lese om de fantastiske vekttaptransformasjonene og dens positive effekt på epilepsi, sukkerrelaterte sykdommer som diabetes og nevrodegenerative lidelser. Vi har vært betinget i årevis at fett er den skyldige til alt ondt, i mellomtiden har vitenskapelig forskning vist at sukker er noe av det verste en person kan konsumere .

Den generelle konsensus om ketogen diett er å drastisk begrense mengden konsumerte karbohydrater, og øke mengden fett. Imidlertid fremmer det ketogene kostholdet bare sunne fettkilder og fraråder å spise transfett , som bearbeidet kjøtt, hurtigmat og margarin.

Mens skitten keto kan hjelpe deg med å nå tilstanden ketose, er hovedideen med det ketogene kostholdet å spise alle animalske produkter unntatt melk, sunt fett, samt alle planter som vokser over bakken. Det som kan komme som en overraskelse, er at mange individer på den ketogene dietten hevder at de spiser mer grønnsaker og salater enn noen gang før.

Hvis du er en ketogen nybegynner, kan det være vanskelig for deg å forstå hva du skal spise og ikke spise på keto.
På den ketogene dietten bør ditt daglige makronæringsinntak bestå av 70-80 % fett, 20-25 % protein og 5-10 % karbohydrater.
Som en generell regel, her er en liste over matvarer for å unngå på keto:
Sukker
 og matvarer med tilsatt sukker
Småkaker og kaker magre meieriprodukter
Brød, rundstykker og croissanter
Pastabønner og belgfrukter
Korn, som ris, quinoa og havregryn
Stivelsesholdige og rotgrønnsaker, som poteter og rødbeter
Frukt unntatt bær
Sukkerholdige drikker og juice
Usunt fett

For en omfattende liste over hva du skal spise og hva du bør unngå på keto, les vår guide ved å klikke her .

De fleste individer på den ketogene dietten teller netto karbohydrater i stedet for totale karbohydrater. Nettokarbohydrater er ganske enkelt den totale mengden karbohydrater i en bestemt matvare minus fiber- og sukkeralkoholer. For eksempel har en mellomstor avokado:
17g totalt karbohydrater
13g kostfiber
Derfor:
17g totalt karbohydrater – 13g kostfiber = 4g netto karbohydrater
Grunnen
 til at teller netto karbohydrater er en effektiv måte å holde orden på ditt daglige karbohydratinntak er at kroppen din ikke fullt ut kan fordøye fiber. I sin tur påvirker ikke fiber direkte blodsukkernivået ditt, og det er mindre sannsynlig at det forstyrrer vekttap. Netto karbohydratberegninger inkluderer bare mengden karbohydrater kroppen din kan omdanne direkte til glukose. Mengden glukose påvirker kroppens evne til å produsere ketoner og gå inn i en tilstand av ketose, derfor anbefales det på den ketogene dietten å ikke overstige 20-30 g netto karbohydrater per dag.

Ketogen diett anses generelt for å være en lavkarbodiett. Den deler noen likheter med Atkins, Whole30 og paleo, men hovedforskjellen er dens endelige mål – å nå tilstanden ketose .

Mens andre dietter kan gi deg suksess med vekttap, er den ketogene dietten vitenskapelig bevist for å hjelpe deg å nå dine vekttapsmål raskere enn andre konvensjonelle dietter. I tillegg gir keto nevrale helsefordeler som økt hjernefunksjon, mental klarhet og forbedret hukommelse.

For de hvis hovedmål kan være annerledes enn å gå ned i vekt på keto eller å styrke kroppssammensetningen, har ketogen diett en positiv innvirkning på blodsukkernivået, blodtrykksnivået og epilepsi. For å lese mer om forskjellene mellom keto og andre dietter, klikk her .

Avvik fra det foreslåtte nærings menyen på ketogen diett er ikke anbefalt. Dette kan stoppe vekttapet ditt og bremse prosessen med å nå målene dine. Det er imidlertid forståelig at du fra tid til annen kan ha lyst på søtsaker og annen mat med mye karbohydrater, for eksempel brød, ris eller pasta. Å endre de daglige vanene og skifte stoffskiftet fra å bruke glukose til fett som drivstoff kan være vanskeligere for noen enn andre. For det første er det best å se etter lavkarbo og ketovennlige erstatninger til vanlige høykarbomatvarer, som shirataki pasta og zucchininudler for vanlig pasta, erytritol og stevia for sukker, eller til og med svinekjøtt som chips. Hvis du vil ha noe søtt kan du prøve BeKeto™-sjokolade og BeKeto™-barer som er lavkarbo, fettrike og deilige.

Også
 jukse på keto med en søt potet er ikke så viktig som fusk med noen deler av kaken. Velg smart. Hvis du til slutt ikke kan motstå trangen til å jukse og trangen din tar det beste fra deg, ta en porsjon eksogene ketoner før og etter et juksemåltid. Dette vil redusere sjansene dine for å bli kastet ut av ketose og øke mengden av ketonlegemer i blodet. De fleste av de som har vært på ketogen diett over lengre tid har ikke hyppige cravings. Keto endrer måten du smaker søt mat på, og noen kan føles for sukkerholdige for deg å konsumere. I et tilfelle hvor du fortsatt kjemper mot cravings, kan du legge til et naturlig, urtebasert kosttilskudd som vil hjelpe deg å redusere cravings og forbedre metthetsfølelsen .

Ja og nei. Det endelige svaret avhenger av målene dine og typen alkohol som konsumeres. På den ketogene dietten går stoffskiftet over til å hente energi fra fett, i stedet for karbohydrater. Men i det øyeblikket du inntar alkohol , kategoriserer kroppen den som et giftstoff og prioriterer avhending .

Dette betyr at mens keto-vennlige alkoholalternativer kanskje ikke sparker deg ut av ketose, vil kroppen din metabolisere alkohol først før den bruker alle andre næringsstoffer – viktigst av alt, fett. Dette kan påvirke de som ønsker å gå ned i vekt og forbedre kroppssammensetningen. Hvis du ikke prøver å gå ned i vekt på keto, kan du av og til drikke alkohol med måte. Keto-vennlige, lavkarbo drikker inkluderer:
vodka

Rom
Gin
Tequila
Whisky
rødvin
hvitvin
Mens du er på ketogen diett, unngå sukker-fylt drikker som:
De fleste
 øl
Ferdigblandet alkoholholdig drikke
Smaksatt alkoholer
Sukkersøtede drikker, for eksempel likører

Keto-influensa er et begrep laget av det ketogene samfunnet for å beskrive en rekke symptomer som oppstår i løpet av de første dagene av den ketogene dietten. Det er ikke en reell sykdom og har ingenting med vanlig influensa å gjøre.
Rask
 reduksjon i forbruket av karbohydrater tvinger kroppen til å tilpasse seg en ny måte å skaffe energi fra fett i stedet for glukose. På grunn av dette “innledende sjokket” kan du oppleve karbohydratabstinenssymptomer som mangel på energi, hodepine, nedsatt mental klarhet, kvalme og kroppssmerter.

Ikke alle ketogene nybegynnere opplever disse uønskede bivirkningene. Alvorlighetsgraden av disse avhenger av individets metabolske evne til å bytte mellom å bruke glukose som energi til å bruke fett. De fleste symptomene vil bare vare opptil en uke, og med et riktig inntak av makronæringsstoffer og daglig tilskudd av elektrolytt vil du i stor grad redusere eventuelle tegn på “keto-influensa”. Hvis du vil lese mer om keto-influensa, klikk her .

Den ketogene dietten er vitenskapelig bevist å hjelpe til med vekttap på en raskere og mer effektiv hastighet enn andre konvensjonelle dietter. Et raskt søk på internett etter “keto vekttap” vil vise deg hundretusenvis av vekttapstransformasjoner som tilskrives den ketogene dietten. Dette er fordi den ketogene dietten bruker fett som en energikilde. Når glukose hentet fra karbohydrater ikke er lett tilgjengelig, begynner kroppen å lete etter alternativt drivstoff – fett. Derfor endrer det ketogene kostholdet ditt stoffskifte for å brenne gjennom fettforekomstene dine og bruke det som energi.

Ingen annen diett i verden gjør det. Selv om du de første ukene av din ketogene reise fortsatt kan oppleve sukkertrang, kan du ta naturlige, urtebaserte appetittdempere for å dempe søtsuget. Disse vil ikke bare hjelpe deg med trangene dine, men også øke metthetsfølelsen og metthetsfølelsen. Hvis du har vært på ketogen diett en stund og fortsatt ikke går ned så mye i vekt som du ønsker, kan du lese artikkelen vår her .

BeKeto ble laget for å gi den reneste, høyeste kvaliteten på ingredienser til de som er på lavkarbo eller ketogen diett. Den ketogene dietten øker raskt i popularitet, vi innså at de fleste selskapene ikke forstår hvordan de skal imøtekomme det ketogene samfunnet og deres behov.

Dette er grunnen til at det tok oss over et år å reise verden rundt for å nøye velge de beste ingrediensene og nøye utvikle formuleringer som vil hjelpe ketose. I motsetning til andre merker, skjuler vi ikke ingrediensene våre eller legger fancy navn på skjulte sukker og karbohydrater. Alle produktene våre er laget med null tilsatt sukker, ingen kunstige søtningsmidler og ingen søppel.

Sjekk ut våre produkter selv. Vi lover, du vil ikke bli skuffet.

Det er to typer ketoner: endogene og eksogene . Målet med den ketogene dietten er å bytte metabolisme fra å brenne glukose til å bruke fett som energikilde. I denne prosessen begynner kroppen å produsere stoffer som kalles ketoner . Disse kalles også endogene ketoner , som ganske enkelt betyr at de er laget inne i kroppen din.

På den annen side er eksogene ketoner kosttilskudd som direkte øker nivået av ketoner i kroppen din i løpet av svært kort tid. De består av beta-hydroksysmørsyresalter som er bundet til mineraler som kalsium, magnesium, kalium og natrium. Hovedformålet med eksogene ketoner er å hjelpe deg å nå ketose raskere og høste fordelene av det ketogene kostholdet, som økt hjernefunksjon, høyere energinivå og vekttap. Viktigst av alt, tilskudd av eksogene ketoner før og etter et juksemåltid vil øke sjansene dine for å forbli i ketose til tross for inntak av et høyere antall karbohydrater.

Det burde du definitivt. Kollagen består av aminosyrer og hjelper kroppen din med energiproduksjon, sunn DNA- og RNA-dannelse, samt gir bein og bindevev elastisitet de trenger for enkel mobilitet. Kollagen utgjør over 25 % av kroppens proteininnhold og er ansvarlig for helsen til:
Hud
Hår
Negler
Skjøter
Sener
Ligamenter
Bein

Dessverre begynner kollagenproduksjonen å avta eksponentielt etter fylte 25 år , derfor er regelmessig tilskudd av et ketovennlig kollagen, uten tilsatt sukker , avgjørende for å forbedre utseendet til huden, håret og neglene. Dessuten gir MCT-oljeinfundert kollagenpulver ytterligere fordeler til ditt ketogene kosthold ved å øke ketonproduksjonen og øke stoffskiftet.

Medium-chain triglyserid olje (MCT olje) er kjent som hjørnesteinen i det ketogene kostholdet . For å sette det i perspektiv, er det bra fett og dårlig fett. Sunne fettkilder på den ketogene dietten inkluderer egg, gressmatet smør, olivenolje, avokadoolje, palmeolje og blant annet kokosolje. MCT-olje er avledet fra kokosolje og inneholder middels lange kjeder av fett kalt triglyserider. Jo kortere kjedelengden er, desto lettere er det for kroppen din å behandle den og fordøye den.

Etter inntak brytes fettsyrer som MCT ned av leveren, som igjen begynner å produsere en økt mengde stoffer som kalles ketoner . Målet med den ketogene dietten er å bytte kroppens metabolisme fra å bruke glukose som energikilde til å bruke fett.

Hovedmålet med den ketogene dietten er å begynne å produsere ketonlegemer for å nå tilstanden ketose. Selv om ikke alt fett er skapt like, er triglyseridolje med middels kjede (MCT-olje) den sunneste fettkilden i verden . På grunn av sin korte kjedelengde, omgår den vanlig fordøyelse og reiser direkte til leveren din.

Deretter forvandler leveren din MCT-olje til ketoner som trengs for energi. Denne raske prosessen forhindrer fettavleiringer og hjelper i sin tur dine vekttapsmål ved å forbrenne konsumert og lagret fett.

Daglig tilskudd av MCT-olje lar deg øke ketonproduksjonen. I tillegg forbedrer MCT-olje muskelgjenoppretting etter trening, hjelper til med sunn fordøyelse, har soppdrepende og antibakterielle egenskaper og viktigst av alt, har en termogen effekt på fettforbrenningskapasiteten din.

Hva er forskjellen mellom MCT C8 og MCT C10? Det er to forskjellige typer MCT-olje som brukes i den ketogene dietten – MCT C8 og MCT C10.MCT Oil C8 er en triglyseridolje med middels kjede ellers kjent som kaprylsyre. Det er nummer én raskeste og lettest absorberte triglyserid med middels kjede som omdannes til ketoner for energi.

På grunn av sin korte kjedelengde omgår den vanlig fordøyelse uten å lagres som fett. MCT-olje C8 er en rask og stabil energikilde, som direkte forbedrer hukommelsen, mental klarhet og støtte til immunsystemet. MCT-olje C10 er ellers kjent som kaprinsyre, som er den nest beste triglyseridoljen med middels kjede på grunn av sin korte kjedelengde. Den støtter kroppen din ved å gi deg en bærekraftig mengde energi som kan omdannes til ketoner. Caprinsyre er den sterkeste MCT-oljen som hjelper med fordøyelsen, og gir soppdrepende og antibakterielle egenskaper.

Både MCT Oil C8 og MCT Oil C10 hjelper kroppen din med å produsere en økt mengde ketoner for å nå tilstanden ketose.

På den ketogene dietten skal du drastisk redusere mengden karbohydrater du inntar. Mest høyintensiv trening er avhengig av karbohydrater, derfor kan du i begynnelsen av din ketogene reise oppleve symptomer på keto-influensa og merke en liten reduksjon i din atletiske ytelse.

Imidlertid er ketogen diett designet for alle. Det finnes flere forskjellige typer keto, inkludert målrettet ketogen diett (TKD) og syklisk ketogen diett (CKD) for de som trener intenst og deres hovedmål er å øke muskelmassen og treningsytelsen. Den beste ideen er å starte med Standard Ketogenic Diet (SKD)-protokollen, og når du er i tilstanden av ketose kan du bytte til TKD og CKD. Begge disse variantene lar deg spise en økt mengde karbohydrater rett før treningen, eller en gang med noen få dager. Hvis du trener ofte, er tilskudd avgjørende for å oppnå bedre resultater.

En daglig dose av et keto-vennlig myseproteinisolat vil hjelpe deg med å bygge mager muskelmasse og fremskynde restitusjonen. For de som har som hovedmål å balansere kroppssammensetningen og forbrenne fett, vil et naturlig fettforbrenningstilskudd gi deg et ekstra løft av energi og redusere cravings. For å lese mer informasjon om ulike typer keto og hvilken type ketogen diett som passer best for deg, klikk her .

Både lavkarbo- og ketogene dietter har en lang liste over helsefordeler, inkludert, men ikke begrenset til, forbedring av hjernefunksjonen . For eksempel ble den ketogene dietten først og fremst brukt til å behandle epilepsi hos barn som ikke responderte på medisin mot anfall. Tradisjonelt er hjernen din avhengig av karbohydrater og glukose for energi.

På den ketogene dietten øker du mengden fett som forbrukes for å produsere ketonlegemer. Mens hjernen din ikke kan bruke fett direkte som energikilde, kan den bruke ketoner . Ketoner er en mer bærekraftig og stabil form for drivstoff, ikke bare for kroppen din, men også for hjernen din. Studier har vist at det ketogene kostholdet forbedrer hjernens funksjon ved å redusere “hjernetåke”, sløvhet, humørsvingninger og forbedre hukommelsen, hjernens kognisjon. og mental klarhet. For å lese mer om helsefordelene med keto, klikk her .

Dietter med lavt karbohydratinnhold, spesielt den ketogene dietten, har mange fordeler og helsemessige fordeler, inkludert økt cerebral effektivitet. Opprinnelig ble den ketogene dietten brukt som en medisinsk protokoll for å behandle epilepsi hos barn som var resistente mot antiepileptika.

I tradisjonell ernæring er hjernen avhengig av karbohydrater og bruker glukose som energikilde. I et ketogent kosthold økes fettinntaket for å få leveren til å begynne å produsere ketoner. Mens hjernen ikke klarer å bruke fett som energikilde, kan den bruke ketonlegemene. Ketoner er en mer balansert og stabil energikilde for både kropp og sinn.

Vitenskapelig forskning har vist at ketogen diett har en positiv effekt på hjernens funksjon, reduserer humørsvingninger, forbedrer hukommelsen, øker klarheten i tenkningen og påvirker også hjernens kognitive funksjoner.

Ja, definitivt. BeKeto ™-produkter, selv om de er dedikert til mennesker som lever etter en lavkarbo-livsstil, har en bred og universell anvendelse. Selv om vi mener at keto-dietten er et utmerket valg og vi oppfordrer deg til å følge den, lager vi også produktene våre for folk som er på andre lavkarbo-dietter. Mange av produktene er mye brukt og kan brukes av bokstavelig talt hvem som helst. Disse inkluderer elektrolytter, MCT-oljer, proteinisolater eller kollagener.

Det er mulig for vegetarianere å følge en ketogen eller lavkarbo diett. Enhver diett, inkludert keto-dietten, bør være rik på grønne grønnsaker, som for det meste er lite karbohydrater. BeKeto ™ lager de fleste produktene på en slik måte at de passer for både veganere og vegetarianere, som en del av den såkalte keto-vegen. Veganske produkter inkluderer MCT-oljer, MCT-oljer med smak, Keto-kaker, Keto-kremer eller alle Keto-tilskudd.

Definitivt ikke. Dette er en av de vanlige mytene om ketogen diett. På Internett, når vi søker etter setninger som: keto, keto diett, ketogen diett, vil vi finne mange bilder av rødt kjøtt, bacon og fettdryppende retter. Det er sant at i keto-dietten er det viktig å bruke store mengder fett, fordi det omdannes til ketonlegemer. Kvaliteten på disse fettene er imidlertid viktig. BeKeto ™ fremmer den såkalte “rene ketoen”. Det er en variant av keto-dietten som inneholder mye grønt, salater og sunt fett som MCT-oljer laget av kokosnøtt. I hver diett, spesielt lavkarbo-keto-dietten, bør du huske på å supplere og supplere med essensielle mineraler og næringsstoffer.

Skriv deg på venteliste Vær blant de første som får vite så snart produktet er tilgjengelig. Legg igjen e-postadressen din nedenfor og følg med.
DEL KURVEN DIN