Shopping Cart
Delivery Icon 999.00KR mangler for gratis frakt

Ingen produkter i handlekurven.

Safety Payments Icon GARANTERT SIKKER TRANSAKSJON

VANLIGE FEIL I KETO-DITTET

www kolasinka De vanligste feilene pa keto dietten.

Så hva er de vanligste feilene i det ketogene kostholdet og hva bør man unngå for å minimere uønskede symptomer?

Oppdag 9 enkle måter å unngå feil på

For mye protein og for lite fett

For mye protein i kosten og for lite fett. Selv om fett har blitt demonisert i mange år og reduksjonen har blitt foreslått, består den ketogene dietten, spesielt i tilpasningsperioden, av nesten 80 % av kaloriene fra fett. Mange frykter at de ved å spise mye fett blir feite, og spiser derfor mye protein samtidig. Den ketogene dietten er ikke Dukan-dietten hvor protein er dominerende. Det er nettopp denne typen feil på den ketogene dietten som kan få deg til å føle deg uvel.

For mye karbohydrater

For mye karbohydrater i kosten. Det har blitt akseptert at å spise for lite karbohydrater gir problemer med konsentrasjonen, påvirker energinivået i løpet av dagen, og til og med arbeidet til organer som skjoldbruskkjertelen. Begrensning av karbohydrater i kosten forårsaker imidlertid ikke slike uønskede symptomer. Kroppen vår er i stand til å produsere opptil 200 g glukose om dagen på egen hånd, og den foretrukne energikilden for hjernen vår er ketonlegemer. Hvis du er bekymret for at du spiser for lite karbohydrater, selv for en ketogen diett, kan du prøve å øke mengden grønnsaker du spiser i løpet av dagen.

Du spiser for mye

Spiser for mye. En av de største feilene på den ketogene dietten er å spise med klokke hver 3. time. Du må huske at når vi spiser, øker vi nivået av insulin i blodet hver gang. Dette bidrar ofte til å falle ut av ketose. På en ketogen diett er det viktigste å ikke overspise og bare spise når du er sulten. Lytt til kroppen din.

Store mengder kalorifrie produkter

Inntar rikelig med null kalorier (lett / lavt kaloriinnhold) mat. Spesielt i tilpasningsperioden, men ikke bare, vær forsiktig med både null kalori drikke og alle slags søtningsmidler. Tilpasningsperioden er en helt spesiell tid da kroppen må bytte fra en energikilde, som er glukose, til fett. “Null kalorier”-produkter kan forlenge denne prosessen betydelig og forsterke symptomene på keto-influensa.

For lite karbohydrater i kostholdet ditt

For lite karbohydrater i kosten. Vi vet at vi skrev for mye ovenfor, men mange mennesker har en tendens til å behandle den ketogene dietten som null-en. Husk at hver organisme er forskjellig og etter tilpasningsperioden kan vår toleranse for karbohydrater variere sterkt. Dette vil være påvirket av faktorer som mengden og kvaliteten på søvnen, måten du trener på og stress. Etter tilpasningsperioden er det verdt å gradvis øke mengden karbohydrater og sjekke toleransen din.

Mangel på frukt og grønnsaker

En annen stor feil på den ketogene dietten er den absolutte utelukkelsen av frukt og noen grønnsaker. Som vi nevnte i punktet ovenfor, vil noen personer på en ketogen diett kunne spise opptil 100 g karbohydrater om dagen (normen er imidlertid rundt 50 g). Så hvorfor skulle de ikke ha råd til tomater, bananer eller poteter hvis det er innenfor deres daglige karbohydrattoleranse?

For mye fett

For mye fett. Det er riktignok vanskelig å overdrive med fett fordi det er veldig mettende og etterlater kroppen fornøyd og mett lenge. Du kan imidlertid også gå over bord med mengden fett på en ketogen diett. Det er ikke det at keto-dietten er en magisk diett som lar deg spise så mye du vil og holde deg mager. Dessverre fungerer det ikke slik. Et ketogent kosthold bør være et variert kosthold, ikke et måltid av bacon, smør og fløte. Derfor bruker vi «ren keto» og spiser sunt og næringsrikt.

For mye telling av kalorier

En stor andel av mennesker går på en ketogen diett og fortsetter å telle kalorier, ofte med et høyt kaloriunderskudd. Spesielt i tilpasningsperioden er det viktig å spise nok, ikke begrense seg hele tiden.

Alkohol på keto-diett

Drikker alkohol. Alkohol er et kontroversielt tema i enhver diett, men akkurat som mat har den kalorier som vi ofte glemmer. Spesielt i tilpasningsperioden bør vi unngå alkoholholdige drikker, men senere er det verdt å være oppmerksom på mengden sukker de inneholder. Dette gjelder spesielt cocktailer og søte viner. Derfor, i alkoholer, er det verdt å følge prinsippet: jo enklere, mindre bearbeidet og sukkerfritt – jo bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skriv deg på venteliste Vær blant de første som får vite så snart produktet er tilgjengelig. Legg igjen e-postadressen din nedenfor og følg med.
DEL KURVEN DIN