Shopping Cart
Delivery Icon 999.00KR mangler for gratis frakt

Ingen produkter i handlekurven.

Safety Payments Icon GARANTERT SIKKER TRANSAKSJON

KETOGEN DIETT OG IMMUNITET I ORGANISMEN

www unlimitead Kosthold og immunitet

Støtte i kampen mot virus

Høst-vinterperioden er utvilsomt forbundet med svekkelse av immunitet og forekomsten av mange lidelser i kroppen. Man bør imidlertid være oppmerksom på hva som påvirker alvorlighetsgraden av betennelse og utviklingen av sykdommer. En av hovedårsakene til immunsvikt er underernæring eller et ubalansert kosthold. Mangel på essensielle næringsstoffer, vitaminer og mineraler fører til svekkelse av immunforsvaret og økt mottakelighet for infeksjoner. I tillegg påvirker ernæring tarmmikrobiotaen, som er en bærebjelke i immunsystemet til ethvert menneske.

Keto-dietten utmerker seg ved å begrense forbruket av karbohydrater og øke andelen fett i det daglige Keto-dietten utmerker seg ved å begrense forbruket av karbohydrater og øke andelen fett i det daglige energibehovet. Det ubestridelige faktum er at fett spiller en viktig rolle for at kroppen skal fungere smidig, og den lave tilførselen av karbohydrater fører til mange positive helseeffekter bevist av vitenskapelig forskning. En diett med høyt fett og lite karbohydrater (LCHF) reduserer betennelser, blant annet ved å regulere glukose- og insulinmetabolismen, blodtrykk og lipidprofil, støtte metylering i kroppen og nervesystemets arbeid.

Studie av kostholdets påvirkning på immunitet – erfaring

En studie på mus i slutten av 2019 undersøkte effekten av en ketogen diett på influensavirusinfeksjon. En gruppe mus ble matet med en diett med mye fett og lite karbohydrater, og den andre ble matet med en diett med mye karbohydrater. Hos mus som ble matet med den ketogene dietten, var det en signifikant økning i γδ T-lymfocytter i lungene, og økte dermed motstanden mot virus. Forskere avslører også at diett-induserte ketonlegemer hemmer produksjonen av pro-inflammatoriske T-celler i tarmen. I motsetning til et høyt karbohydratkosthold, viste resultatene evnen til en ketogen diett til å gi beskyttelse mot influensavirusinfeksjon.

En lignende situasjon gjelder infeksjoner i de øvre luftveiene og infeksjon med SARS-CoV-2-viruset, vanligvis kjent som koronaviruset. Å indusere en tilstand av ketose hos pasienter hemmer aktiveringen av den pro-inflammatoriske NLRP3-veien, systemisk betennelse og høyt oksidativt stress. Dette er avgjørende for patogenesen av COVID-19.

Kosthold og immunitet – hvorfor har keto-dietten en slik innvirkning?

Hovedenergisubstratet i det ketogene kostholdet er fett, og dets tilstrekkelige kilder har mange helsemessige fordeler. En av de unike formene for diettfett er triglyserider med middels kjede (MCT). Det er vist at MCT-er fremmer blant annet lipidkatabolisme og stimulerer termogenese av brunt fettvev. Bruken av mellomkjedede fettsyrer forbedrer de metabolske egenskapene forbundet med fedme, noe som fører til en reduksjon i betennelse, samtidige lidelser i kroppen og dermed en økning i immunitet.

Et godt balansert kosthold rikt på næringsstoffer og regelmessig diagnostikk er den beste måten å forebygge og behandle lidelser i kroppen på og øke motstanden mot sykdommer og virus. Man bør ikke glemme den viktige rollen til fysisk aktivitet, søvn og regenerering. Å eliminere stress og ta vare på en sunn mental tilstand bidrar også til en økning i immunitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skriv deg på venteliste Vær blant de første som får vite så snart produktet er tilgjengelig. Legg igjen e-postadressen din nedenfor og følg med.
DEL KURVEN DIN