Shopping Cart
Delivery Icon 999.00KR mangler for gratis frakt

Ingen produkter i handlekurven.

Safety Payments Icon GARANTERT SIKKER TRANSAKSJON

KETO SAMMENLIGNET MED ANDRE LAVKARBONDIETTER – HVILKEN ER MEST EFFEKTIV?

Den ketogene diettens popularitet økte betydelig de siste årene. Først brukt som behandling hos medisinresistente barn med epilepsi, ble det raskt den beste dietten for de som kjemper mot fedme og ønsker å gå ned i vekt. Bortsett fra en lang liste med helsemessige fordeler som økt kognitiv ytelse, bedre hukommelsesfunksjon og økt energi, er den ketogene dietten også terapeutisk for de med flere medisinske lidelser .

Keto sammenlignet med andre dietter 1.

For å følge dietten må du begrense mengden karbohydrater du spiser og øke sunt fett. Vi vet at dette kan være kontraintuitivt i forhold til ernæringsanbefalingene du har lyttet til i årevis, men flere studier viser at dietter med mye fett og lavt karbohydrater har et bedre resultat for de som ønsker å gå ned i vekt og forbedre deres velvære. sammenlignet med dietter med lavt fettinnhold.

I denne artikkelen vil du lese om den ketogene dietten sammenlignet med andre populære, tilsynelatende lignende dietter som Atkins-dietten, Dukan-dietten og Paleo-dietten.

Keto vs. Atkins-dietten

 • Generell Idé: Atkins er en av de mest populære lavkarbo-diettene i verden. på samme måte som det ketogene kostholdet, favoriserer de begge en begrensning i karbohydrater og eliminering av sukker, som søte drikker, kjeks, kaker og stivelse, inkludert brød, korn, pasta, ris og poteter. Atkins-dietten har fire hovedfaser:
 • Fase 1 (Induksjon): I denne fasen har du lov til å spise 20-25 g netto karbohydrater per dag til du er omtrent 15 kilo unna målvekten.
 • Fase 2: I denne andre fasen inntar du sakte mer karbohydrater (ca. 20-50 g netto karbohydrater per dag) til du er 10 kilo unna målet ditt.
 • Fase 3: Denne fasen tillater 50-80 g netto karbohydrater per dag til du er på målvekten din og kan opprettholde den i minst én måned.
 • Fase 4: Dette er den siste fasen, som lar deg innta 80-100g netto karbohydrater per dag for å opprettholde vekttapet.
 • Likheter: Begge diettene er lavkarbo og høyfett, med en moderat mengde protein. det kan også hende at kroppen din produserer ketoner i den første fasen av atkins-dietten.
 • Forskjeller: Etter at du har gått ned den mengden vekt du ønsker, lar atkins deg øke karbohydratinntaket og derfor nyte et større utvalg av matvarer. Alternativt Er en av hovedideene til den ketogene dietten å få deg i en tilstand av ketose. Dette betyr at kroppens metabolisme vil skifte fra å bruke glukose som energikilde til fett. Selv om dette kan skje i begynnelsen av atkins-dietten, spesielt i den første fasen, er ikke ketose et mål i atkins. På grunn av dette kan du gå glipp av fordelene med ketose som økt energi, mental klarhet og forbedret velvære.

Keto vs. Dukan-dietten

 • Generell Idé: Dukan-dietten er en diett med lavt karbohydrat- og proteininnhold utviklet av en fransk lege på 1970-tallet som et vekttapsprogram. Dietten inkluderer fire faser: angrep, cruise, konsolidering og stabilisering, hvor hver fase retter seg mot ulike mål i vekttapsreisen. På denne dietten må du redusere karbohydratinntaket, øke proteiner og redusere mengden fett som forbrukes. dette er basert på ideen om at protein er det mest mettende makronæringsstoffet og vil holde deg mett i lengre tid. Dukan-dietten har fire faser:
 • Angrep: den første fasen varer i omtrent to til syv dager, hvor du kan spise ubegrenset mengde magert protein som kyllingbryst, magert biff, sjømat og egg. I tillegg ville du spist 1,5 ss havrekli per dag.
 • Cruise: denne fasen begynner kort tid etter den første fasen og varer i omtrent ett år. her har du lov til å spise mer grønnsaker, og du vil øke inntaket av havrekli til 2 ss daglig.
 • Konsolidering: denne tredje fasen begynner når du når målvekten din. Du vil spise mat fra tidligere faser, sakte introdusere andre matvarer som frukt, brød, stivelse og ost. du vil også øke havrekli til 2,5 ss daglig.
 • Stabilisering: denne siste fasen varer så lenge du vil, med løsnede regler så lenge vekten opprettholdes.
 • Likheter: både den ketogene dietten og dukan-dietten er lavkarbohydrattilnærminger til ernæring og oppmuntrer til å spise sunne proteinkilder.
 • Forskjeller: sammenlignet med den ketogene dietten, er dukans filosofi at fett er verre enn karbohydrater, noe som gjør det til et fettfattig kosthold. For å øke energien foreslår dukan at du bør spise ubegrensede mengder protein. Mens den første fasen kan føre til at kroppen din produserer ketoner, er det rett og slett ikke nok til å sette deg i en tilstand av ketose.

Keto vs. Paleo-dietten

 • Generell Idé : Hovedideen med paleo-dietten er å spise slik våre forfedre spiste under steinalderen, og eliminere bearbeidet mat for å redusere betennelse og sikte mot vekttap. I denne tilnærmingen vil du eliminere matvarer som meieri, korn, bønner og belgfrukter. I motsetning til the atkins diet eller the dukan diet, er det ingen faser du må gjennom for å følge dietten. En person som følger paleo-dietten kan ha alle grønnsakene de ønsker seg, så vel som frukt – mens de fortsatt fokuserer mer på de som har lavere sukkerinnhold. Morsomt faktum: det er mange mennesker som er både keto og paleo, som nyter fordelene med ketose og forblir laktosefrie.
 • Likheter: Begge diettene oppmuntrer til inntak av sunt fett, som gressmatet kjøtt, mandelolje, nøtteoljer, smør, kokosolje og avokado. I begge dietttilnærmingene skal du også eliminere bearbeidet mat og sukker, samt tilpasse deg en lavkarbo livsstil
 • Forskjeller: Paleo-dietten utelukker alt bearbeidet kjøtt som bacon og skinke, og tillater ikke meieri – som er en type mat som er svært tillatt på den ketogene dietten. I keto akseptereres matvarer som bacon og kalde kjøttpålegg så lenge de ikke behandles tungt og ikke inneholder sukker. Mens paleo-dietten er lavkarbo, setter den deg ikke i en tilstand av ketose fordi det ikke er noe spesifikt inntak av makronæringsstoffer du bør følge.

Sammendrag

Avhengig av målene dine, kan ulike dietter være mer passende for deg og din livsstil. Om du ønsker å gå på en diett for å gå ned i vekt eller for å endre helsen din, vil være en avgjørende faktor om dine nye matvaner blir til en livsstil.

Ingen av de ovennevnte diettene er i stand til å sette deg i en tilstand av ketose – dette er noe bare den ketogene dietten kan gjøre. Selv om noen lavkarbo-kosttilnærminger til å begynne med kan produsere en økt mengde ketonlegemer , er den ketogene dietten den eneste veien for å oppnå ernæringsmessig ketose.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skriv deg på venteliste Vær blant de første som får vite så snart produktet er tilgjengelig. Legg igjen e-postadressen din nedenfor og følg med.
DEL KURVEN DIN