Shopping Cart
Delivery Icon 999.00KR mangler for gratis frakt

Ingen produkter i handlekurven.

Safety Payments Icon GARANTERT SIKKER TRANSAKSJON

FIRE GRUNNLEGGENDE KETOGEN DIETTVARIETER DU bør KJENnE til!

Du vet kanskje ikke dette, men det er flere forskjellige stiler av det ketogene kostholdet.

Selv om standard ketogen diett (SKD) er den mest populære og mest brukte dietten blant de som ønsker å gå inn i en tilstand av ketose , er det andre typer ketogen diett som varierer i mengden karbohydrater.

Avhengig av dine mål og aktivitetsnivå, kan du føle at målrettet ketogen diett (TKD) eller syklisk ketogen diett (CKD) kan være et bedre alternativ for deg.

For eksempel, hvis du er en idrettsutøver, eller hvis du trener med høy intensitet, kan det hende at Standard Ketogenic Diet (SKD) ikke gir deg nok energi til å utføre treningsøktene dine.

Hvis målet ditt er å bygge muskler under den ketogene dietten, kan du bestemme deg for å velge High Protein Ketogenic Diet (HPKD) .

Men hvis du bare trener kardio eller ikke trener i det hele tatt, er det best å holde seg til Standard Ketogenic Diet (SKD).

Det er også viktig å merke seg at for best resultat, til tross for ditt aktivitetsnivå, anbefales det å starte alle varianter ketogen diett med Standard ketogen diett (SKD) protokoll, for å bli fett tilpasset.

Bortsett fra å gå inn i tilstanden ketose, er det å bli fetttilpasset den viktigste delen av å starte en ketogen diettlivsstil. Dette betyr at kroppen din allerede er vant til å bruke fett som drivstoff, og derfor vil bytte mellom lave til moderate karbohydrater ikke sparke deg ut av ketose.

Det er fire hovedvarianter av den ketogene dietten:

● Standard ketogen diet (SKD)

 • Standard Ketogen Diett (SKD) [Lenke: Hopp Ned Til SKD]
 • Målrettet Ketogen Diett (TKD) [Lenke: Hopp Ned Til TKD]
 • Syklisk Ketogen Diett (CKD) [Lenke: Hopp Ned Til CKD]
 • Høyprotein Ketogen Diett (HPKD) [Lenke: Hopp Ned Til HPKD]
De fire grunnleggende variantene av keto dietten 1

Ja – hver av disse ketogene diettstilene bidrar til vekttap, fettforbrenning og balansering av blodsukkernivået, men den ene kan være mer fordelaktig for deg enn den andre. Forskjellen mellom hver diett er karbohydratinntaket.

For å få det beste ut av ketose og det ketogene kostholdet anbefaler vi at du blir kjent med alle tilnærmingene, slik at du kan velge hvilken som passer deg, dine behov og din livsstil.

I denne guiden finner du:

1. Fire hovedtyper av den ketogene dietten

 • Standard Ketogen Diett (SKD)
 • Målrettet Ketogen Diett (TKD)
 • Syklisk Ketogen Diett (CKD)
 • Høyprotein Ketogen Diett (HPKD)

2. Andre typer ketogen diett.

3. Hvilken ketogen diett bør jeg velge?

. Fire hovedtyper av det ketogene dietten

STANDARD KETOGEN DIETT (SKD):

slajd 2 SKD De fire grunnleggende variantene av keto dietten 1

De fleste artiklene og forskningen som finnes på nettet refererer til Standard Ketogenic Diet (SKD), som er best for de som ønsker å gå ned i vekt, forbrenne kroppsfett og opprettholde sunne insulinnivåer. Det er mest rettet mot de som akkurat har begynt sin ketogene reise, ikke nødvendigvis ønsker å trene, eller bare utfører sporadiske cardio.

Denne variasjonen av den ketogene dietten er fokusert på høyt fettinnhold, moderat protein og et svært lavt antall karbohydrater. Hvis aktivitetsnivået ditt er lavt til moderat, og ditt primære mål er å gå ned i vekt raskt, er dette det beste alternativet for deg.

For å indusere en tilstand av ketose , som er det primære målet for den ketogene dietten, er det nødvendig for deg å ikke innta mer enn 20-50 g netto karbohydrater per dag. Målet ditt er å begrense stivelse, frukt, rotgrønnsaker, korn, sukker og andre matvarer som inneholder mye karbohydrater. For å se hvilke matvarer som er gunstige for det ketogene kostholdet og hvilke du bør begrense, sjekk ut vår Keto-matliste .

Den generelle ideen om ketogen diett er å spise:

 • 70-80 % av kaloriene kommer fra fett
 • 20-25% av kaloriene fra protein
 • 5-10 % av kaloriene kommer fra karbohydrater

Avhengig av vekt, høyde, alder, aktivitetsnivå og målene du ønsker å oppnå (om du ønsker å gå ned i vekt, gå inn i ernæringsmessig ketose for helseformål eller få muskler), kan dine individuelle makroer variere sterkt. For eksempel vil noen individer ikke være i stand til å nå tilstanden ketose før de reduserer karbohydratene til 20-30 netto karbohydrater.

MÅLRETTET KETOGEN DIETT (TKD):

slajd 3 TKD De fire grunnleggende variantene av keto dietten 1

Hovedmålet med den målrettede ketogene dietten (TKD) er å øke nivået av karbohydratforbruk rundt treningstidspunktet. Generelt anbefales det at de som følger TKD-versjonen av den ketogene dietten spiser rundt 20-50g netto karbohydrater per dag, ca. 30-60 minutter før den planlagte treningsøkten.

Denne boosten av karbohydrater rett før treningen gir musklene glykogen, som er nødvendig for å utføre øvelser med høy intensitet over lengre tid. Dette betyr ikke at de ekstra karbohydratene dine skal komme fra sukker – i stedet er det beste alternativet å spise næringsrike matvarer, for eksempel søtpoteter.

Påminnelse: Dette er ikke en mulighet for deg til å unne deg sjokoladekake eller fastfood.

Er målrettet ketogen diett (TKD) for meg?

Kanskje ja, kanskje nei. Alt avhenger av målene du ønsker å oppnå og ditt daglige aktivitetsnivå.

Hvis du ser etter forbedret ytelse innen:

 • Høyintensiv intervalltrening (HIIT)
 • Crossfit
 • Maraton og sprint
 • Vektløfting
 • Sport med middels til høy intensitet

Da kan målrettet ketogen diett (TKD) være et godt alternativ for deg. Så lenge du er fetttilpasset før du starter TKD , vil trening tappe glykogenet ditt, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å falle ut av ketose.

Det er imidlertid viktig å gi kroppen en mengde karbohydrater du vet at du vil forbrenne gjennom trening – det krever prøving og feiling, fordi hver enkelt av oss har forskjeller i måten vi bruker og lagrer glykogen på [ * ].

SYKLISK KETOGEN DIETT (CKD):

slajd 4 CKD De fire grunnleggende variantene av keto dietten 1

Denne typen ketogen diett er best for idrettsutøvere, kroppsbyggere eller de som trener med høy intensitet. Den generelle regelen for syklisk ketogen diett (CKD) er å begrense karbohydratinntaket i fem til seks dager, og deretter spise mat med høy karbohydratinnhold i én til to dager.

Syklusen din skal se slik ut:

 • 5-6 Dager: følg standard ketogen diett.
 • 1-2 Dager: fyll på med karbohydrater. Makronæringsstoffsammensetningen din bør være:
 • 30-40 % av kaloriene kommer fra fett
 • 30-40 % av kaloriene kommer fra karbohydrater
 • 25-30 % av kaloriene kommer fra protein

Merk at: det er best å planlegge karbodagene dine rundt de mest intense treningsøktene.

Uten ekstra karbohydrater er det nesten uoppnåelig for profesjonelle idrettsutøvere og høyintensiv ytelse å oppnå de resultatene de ønsker – ytelse og muskeløkning. CKD er ment å lade glykogen fullstendig på nytt under dager med høy karbohydrat, og deretter øke produksjonen av ketonlegemer mens glykogen tømmes resten av uken.

Er syklisk ketogen diett (CKD) riktig for meg?

Hvis du er fetttilpasset, men du opplever for mye tretthet under høyintensive øvelser eller bekymrer deg for muskeltap, kan CKD være typen ketogen diett du vil vurdere.

Fordi kroppsbyggere og profesjonelle idrettsutøvere brenner gjennom glykogen- og glykogenlagrene raskt, kan de enkelt komme tilbake i ketose i løpet av de vanlige dagene med standard ketogen diett.

KETOGEN DIETT MED HØY PROTEIN (HPKD):

slajd 5 HPKD De fire grunnleggende variantene av keto dietten 1

Denne typen ketogen diett deler mange likheter med Standard Ketogenic Diet (SKD), men den er høyere i protein. De tre ovennevnte variantene av den ketogene dietten: SKD, TKD og CKD vil være nok for alle som ønsker å høste fordelene av ketose – det meste av tiden.

Kroppsbyggere er fokusert på å bygge magre muskler, og til tider er standard ketogen diett ikke nok for det. I stedet for å fylle på med karbohydrater, sier noen vektløftere å øke proteininntaket gir dem bedre resultater.

I denne versjonen av den ketogene dietten vil makronæringsstoffer se slik ut:

 • 60-65 % av dine daglige kalorier kommer fra fett
 • 30-35 % av kaloriene kommer fra protein
 • 5-10 % fra karbohydrater

Som med TKD eller CKD, er det best du følger standard ketogen diett (SKD) først i noen uker for å bli fetttilpasset, og deretter gå over til høyproteinketogen diett.

I tillegg: forskning fant at å følge en ketogen diett med høyt protein og lavt karbohydrat reduserte matinntaket og bidro til redusert sult mer enn andre ikke-ketogene dietter med høyt proteininnhold og middels karbohydrater [ * ].

2. Andre typer ketogen diett

Flere andre, mindre kjente og brukte typer av den ketogene dietten inkluderer:

 • Svært Kalorifattig Ketogen Diett (VLCKD) – brukes mest hos alvorlig overvektige pasienter for å forhindre fedmerelaterte komorbiditeter eller preoperativt [ * ]. Her, under tilsyn av en lege, vil ditt daglige kaloriinntak ikke overstige 800 kcal.
 • MCT Ketogenic Diet – denne versjonen av den ketogene dietten følger omrisset av skd, med fokus på å supplere daglige fakta fra mellomkjedede triglyserider (MCT) som finnes i kokosnøttolje, andre kokosnøttbaserte produkter som kokosmelk og fløte, og viktigst av alt – MCT-Olje . det brukes mest på pasienter som leter etter anfallskontroll [ * ].

3. Hvilken ketogen diett passer for meg?

Hvis ditt primære mål er å gå ned i vekt uten intens aktivitet, anbefaler vi at du følger Standard Ketogenic Diet (SKD). Det er den enkleste typen å følge, og hvis den utføres riktig, vil den føre til raskt vekttap, fettforbrenning og stabilisering av blodsukkernivået.

Hvis du ikke liker å trene og et aktivitetsnivå med moderat til høy intensitet ikke er noe for deg, må du ikke følge den målrettede ketogene dietten (TKD) eller den sykliske ketogene dietten (CKD).

Uten kraftig trening vil et økt nivå av karbohydratinntak anbefalt i TKD- og CKD-versjonen av den ketogene dietten holde deg ute av ketose og bremse din generelle fremgang. Husk også at selv om du føler TKD eller CKD er for deg, er det viktig for deg å bli fett tilpasses ved å starte ut med Standard ketogen diett protokollen for å sikre at kroppen er i en tilstand av ketose.

Men – hvis du er en idrettsutøver, eller noen som trener høyintensiv trening noen ganger i uken, kan TKD eller CKD passe best. Hvis du sliter med de vanlige treningsøktene dine etter å ha begrenset karbohydrater, kan du oppleve at å øke karbohydratene dine vil forbedre ytelsen og utholdenheten din, uten å sparke deg ut av ketose.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skriv deg på venteliste Vær blant de første som får vite så snart produktet er tilgjengelig. Legg igjen e-postadressen din nedenfor og følg med.
DEL KURVEN DIN