Shopping Cart
Delivery Icon 999.00KR mangler for gratis frakt

Ingen produkter i handlekurven.

Safety Payments Icon GARANTERT SIKKER TRANSAKSJON

10 GRUNNER TIL HVORFOR DU BØR VÆRE KETO

Du har kanskje allerede lest om fordelene med keto og hvordan det kan forbedre ditt daglige liv og helse. Mens noen forskere tror ketogen livsstilsendring med høyt fettinnhold, lavkarbo, bare er en annen trendy diett, er det en overflod av forskning som tyder på noe annet

Hver person er forskjellig, så selv om keto kanskje ikke er for noen, kan det være en livsendrende revolusjon for deg. Det er konkret, solid forskning som tyder på at keto hjelper de som lider av epilepsi, nevrodegenerative lidelser som Alzheimers og Parkinsons, samt de med fedmerelaterte sykdommer.

For å finne ut mer om hvordan det ketogene kostholdet forbedrer og lindrer visse medisinske tilstander, les.

Men – hvilke fordeler kan keto gi til et ellers friskt individ?

I denne artikkelen vil du lese om ti helsefordeler med ketogen diett og hvordan de hjelper:

  1. Vekttap
  2. Hjernefunksjon Og Mentalt Fokus
  3. Økt Energi
  4. Betennelse
  5. Forbedret Kolesterolnivå
  6. Kontroll Av Blodsukker
  7. Høyt Blodtrykk
  8. Kviser
  9. Hormonell Balanse
  10. Angst Og Depresjon
slajd 1 10 GRUNNER TIL HVORFOR DU BOR VAERE KETO 1

1. Vekttap

Selv om du knapt vet noe om den ketogene dietten, har du definitivt hørt om den mest populære grunnen til at folk ønsker å gå keto: vekttap. Fra raske resultater, til ekstreme kroppstransformasjoner, er det tusenvis, om ikke titusenvis av suksesshistorier tilgjengelig på nettet.

På keto reduseres cravings og sult fordi energi fra fett holder deg mett over lengre tid. Dette er i motsetning til dietter med lavt fettinnhold, som forteller deg å spise med noen få timers mellomrom. Fordi du ikke trenger å spise så ofte på den ketogene dietten, er det å spise sjeldnere direkte knyttet til en kalorirestriksjon og deretter vekttap.

Ingen diett vil hjelpe deg å gå ned i vekt hvis det ikke er noen reduksjon i ditt daglige kaloriforbruk.

Forskning viser at keto bidrar til å oppnå langsiktige resultater med hensyn til kroppsvekt, sammenlignet med de som følger en konvensjonell lav-fett diett Pasienter som ønsket å gå ned i vekt på den ketogene dietten rapporterte en reduksjon i midjeomkrets, samt økt metthetsfølelse og redusert sultfølelse. Gjennomsnittlig vekttap for de på den ketogene dietten var nesten dobbelt så høy, i motsetning til de som bruker standard diett med lavt fettinnhold.  

2. Hjernefunksjon og mentalt fokus

Det meste av din forbedrede mentale klarhet på det ketogene kostholdet kommer fra at hjernen din har en alternativ, konstant drivstoffkilde – fett. Hvis du ofte opplever dårlig mental ytelse, hjernetåke eller en generell mangel på produktivitet, kan økt produksjon av ketoner hjelpe deg med å bekjempe disse situasjonene ved å øke produktiviteten.

Studier viser at ketose forbedrer hjernens funksjon ved å vise nevrobeskyttende evner samt en økning i GABA-nivåer i cerebrospinalvæske og hjernevev . GABA er en aminosyre som tilfeldigvis også er den viktigste nevrotransmitteren i kroppen din som er ansvarlig for å redusere stimulering og reduksjon av aktivitet i nervesystemet.

Annen forskning viser at pasienter som var på ketogen diett i flere uker opplevde en økning i vitalitet, årvåkenhet og fysisk funksjon, samt forbedret kognitiv funksjon selv i høy alder.

3. Økt energi

Hvis du ønsker å føle deg energisk fra morgen til kveld, er du på rett sted. Ketogen diett er kjent for å redusere tretthet og samtidig gi vedvarende energi gjennom dagen. Standard dietter fylt med karbohydrater vil gi deg energi så lenge glukoseforsyningen rekker – da må du vente til neste måltid for å lade opp.  

Alternativt vil du ikke ha disse problemene på den ketogene dietten. Glukose gir ikke lenger energi – nå er det fett. Dette er grunnen til at kroppen din ikke lenger er avhengig av diettinntaket ditt og i stedet holder deg energisk over lengre tid.

Men hvis du bestemte deg for å bytte fra standard diett til ketogen diett, kan du oppleve en kort periode med redusert energi – dette kalles keto influensa . Det er en gruppe symptomer som kan føles som vanlig influensa, og det skjer bare under overgangen din fra å bruke karbohydrater som en primær drivstoffkilde. Når du fortsetter på din ketogene diettreise, vil disse symptomene forsvinne innen noen få dager ettersom kroppen din tilpasser seg å bruke fett som energi.

Hvis du vil lese mer om keto-influensa, dens symptomer og hvordan du kan bli kvitt dem.

4. Redusert betennelse

Betennelse er ikke nødvendigvis en dårlig ting – det er en immunsystemrespons for å bekjempe giftstoffer, infeksjoner og bistå i fremdriften av helbredelsen. Men noen ganger vil kroppen vår kjempe for mye selv om den ikke trenger det. Dette er når økt, systemisk betennelse kan føre til en rekke kroniske helseproblemer, inkludert men ikke begrenset til astma, type 2 diabetes , fedme og til og med Alzheimers .

Den ketogene dietten har også sine helsemessige fordeler i reduksjon av betennelse. Mange studier har funnet en sammenheng mellom redusert betennelse og ketogen diett.

Forskning tyder på at ketonmetabolisme og dens mest tallrike ketonkropp , beta-hydroksybutyrat, bidrar til å redusere reaktive oksygenarter og dermed redusere smerte, hevelse og betennelse. En annen studie viste at keto senket nivåene av proinflammatoriske cytokiner, som er en stor gruppe signalmolekyler som er ansvarlige for regulering av betennelse.

5. Forbedret kolesterolnivå

Hvor mange ganger har du hørt at den ketogene dietten vil øke kolesterolet ditt? Kanskje du ikke engang kan telle. Vel, den uttalelsen kan være en av de største mytene og misoppfatningene om det ketogene kostholdet.

Kolesterol er et stoff som produseres i leveren din og finnes i hver eneste celle i kroppen din. Du trenger det for at kroppen din skal kunne lage hormoner, enzymer og viktigst av alt, vitamin D. Høye nivåer av kolesterol kan imidlertid bidra til plakkoppbygging i arteriene som kan føre til hjertekramper, hjerteinfarkt, slag og andre hjerterelaterte problemer.

Til tross for “høyfett”-kravet til den ketogene dietten, viser forskning at overvektige pasienter som hadde høye nivåer av kolesterol før de administrerte den ketogene dietten, opplevde en betydelig reduksjon i totalkolesterol, LDL, triglyserider og blodsukkernivåer. Imidlertid økte HDL-kolesterol (også kjent som “det gode kolesterolet”).

slajd 2 10 GRUNNER TIL HVORFOR DU BOR VAERE KETO 1

6. Blodsukkerkontroll

Mat fylt med karbohydrater har størst innvirkning på blodsukkernivået ditt. Enten du har diabetes eller ikke, kan ketogen diett påvirke helsen din positivt ved å senke blodsukkernivået. Dette er hovedsakelig på grunn av det faktum at de fleste karbohydratrike matvarer, som sukker, stivelsesholdige frukter og grønnsaker og korn har en betydelig innvirkning på blodsukkeret. Under din ketogene reise er dette imidlertid matvarene du bør unngå .

Den ketogene dietten lar deg opprettholde sunne og stabile blodsukkernivåer, og reduserer behovet for ekstreme insulintopper. Forskning viser at insulinets evne til å opprettholde og regulere blodsukkernivået kan påvirkes av kostholdet ditt. For eksempel øker dietter med høyt karbohydratinnhold insulinresistens. Imidlertid forbedrer dietter med høyt fettinnhold kombinert med en begrensning i karbohydrater blodsukkernivået samtidig som behovet for insulin reduseres [ * ].

Det er flere kosttilskudd på markedet som kan hjelpe deg med å senke blodsukkeret naturlig, for eksempel kanel, moringa, ginseng – listen fortsetter.

7. Forbedret blodtrykk

Det er ingen nøyaktig måte å vite om du har høyt blodtrykk, med mindre du får det testet. Friske, normale blodtrykkstall bør være mindre enn 120/80 mm Hg. Men hvis tallene dine er høyere enn 180/120 mm Hg, bør du ringe akuttmottaket umiddelbart, da du kan oppleve en hypertensiv krise.

Høyt blodtrykk er en alvorlig risikofaktor for medisinske tilstander relatert til hjertet, hjernen og nyrene. Hvis du tilfeldigvis lider av høyt blodtrykk, finnes det måter å forbedre og forhindre det på.

Studier viser at å implementere et lavkarbo-regime i ditt daglige inntak av makronæringsstoffer reduserer kardiovaskulære risikofaktorer, så vel som systolisk og diastolisk blodtrykk betydelig.

8. Aknekontroll

Akne er en hudtilstand som forårsaker hvite prikker, hudormer og kviser, og forårsaker utbrudd i ansiktet og kroppen. Det er en overflod av faktorer som påvirker akne: genetiske disposisjoner, hormoner (som før menstruasjon eller i ungdomsårene), kosthold og helsevalg. Det er mange reseptbelagte medisiner tilgjengelig for å bekjempe mild til alvorlig akne. Studier viser imidlertid at isotretinoin, som er en vanlig ingrediens i de fleste resepter for medisinsk akne, er knyttet til høyere selvmordsrater og selvmordsforsøk.

Høye insulinnivåer og ubalanserte hormoner kan forårsake akneutbrudd. Som du kanskje allerede har lest, senker ketogen diett insulin , balanserer hormoner og reduserer betennelse, noe som kan være nyttig for å forbedre hudtilstanden din. I tillegg fant forskere at keto senker alvorlighetsgraden og progresjonen av acne vulgaris, ikke bare på grunn av dens anti-inflammatoriske egenskaper, men også på grunn av en begrensning i sukker og karbohydrater.

9. Balanserer hormoner

Hormonene dine spiller en viktig rolle i din fysiske, mentale og følelsesmessige helse. Det er forskjellige typer hormoner som er ansvarlige for ting som å kontrollere appetitten, stoffskiftet, hjertefrekvens, blodtrykk, vekst og utvikling, samt kjønnshormoner. Enkelt sagt fungerer de som budbringere som kontrollerer og organiserer aktivitet i kroppene våre.

Hormonell balanse er viktig for organene våre og kroppens funksjon. Alternativt inkluderer symptomer på hormonell ubalanse endringer i humør, uforklarlig vektøkning eller vekttap, angst, irritabilitet, hodepine, hyppig vannlating, sprøtt hår og negler, redusert sexlyst og infertilitet, blant annet.

Ifølge forskning forbedret ketogen diett prosentandelen fri testosteron, forholdet mellom luteiniserende hormon og follikkelstimulerende hormon, fastende insulinnivåer, en økning i kjønnshormonbindende globulin og en reduksjon i androgensekresjon [ * ]. En studie fant også at etter noen uker på den ketogene dietten, reduserte insulin, et hormon som regulerer blodsukkernivået.

10. Redusert angst og depresjon

Forskere har akkurat begynt å bruke keto som en behandling for å redusere depresjon, angst og humørsykdommer – og resultatene er lovende.

Personer som lider av stemningslidelser opplever forvrengte eller inkonsekvente følelser, som kan forstyrre deres sosiale interaksjoner, evne til å arbeide og fungere ordentlig i andre deler av livet. Fra perioder med ekstrem tristhet og irritasjon, til perioder med intens lykke og energi, er det ingen enkel oppgave å leve med en humørsykdom.

Enten du har depresjon, bipolar lidelse, angst eller du lider av andre humørrelaterte lidelser, sjekk ut fordelene med keto. Du kan spørre, hvordan forbedrer den ketogene dietten min mentale helse?

Ketose, en metabolsk prosess indusert av den ketogene dietten, er kjent for å være effektiv for å redusere intracellulære natriumkonsentrasjoner, som er en felles egenskap i stemningsstabiliserende legemidler som brukes for tiden. Selv om forskning på bruk av ketogen diett for å bekjempe psykiske lidelser er knapp, viser studier at rotter på ketogen diett hadde mindre sannsynlighet for å oppleve “atferdsmessig fortvilelse” – et lignende resultat sammenlignet med rotter på antidepressiva.

I tillegg bytter keto hjernens drivstoffkilde fra glukose til ketoner, og tilbyr dermed en annen energikilde til hjernecellene dine. Denne prosessen inkluderer betydelig positive effekter på patofysiologien til stemningslidelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skriv deg på venteliste Vær blant de første som får vite så snart produktet er tilgjengelig. Legg igjen e-postadressen din nedenfor og følg med.
DEL KURVEN DIN